< Takaisin

Äitiyspakkaustoimittaja jo vuodesta 1996

15.06.2020

Vuoden 2020 äitiyspakkaus julkaistiin huhtikuussa. Äitiysavustusta on jaettu jo vuodesta 1938. Me olemme toimittaneet tuotteita äitiyspakkaukseen vuodesta 1996 alkaen.

Tutkailin hiukan Kelan sivuilla äitiysavustuksen ja äitiyspakkauksen historiaa. Alkuun äitiysavustus oli tarkoitettu vähävaraisille synnyttäjille. Myös huoli syntyvyyden vähenemisestä ja lapsikuolleisuuden suurista luvuista olivat taustalla. Vuodesta 1949 äitiysavustus on ollut kaikkien äitien saatavilla. Tänä päivänä lähes kaikki ensisynnyttäjät valitsevat äitiyspakkauksen ja vain kolmasosa kaikista äideistä valitsee äitiysavustuksen rahana.

Äitiyspakkaus on ainutlaatuinen. Kolmen lapsen äitinä ja kolmen äitiyspakkauksen saaneena tiedän, että sen sisältämät tuotteet ovat erittäin hyviä ja tarpeellisia. Äitiyspakkauksessa on runsaasti vaatteita ja hoitotarvikkeita. Jos miettii tuotteiden hankintahintaa, en ihmettele äitien valintaa.

Äitiyspakkauksen sisältö on pysynyt melko samanlaisena vuodesta toiseen. Sitä kehitetään käyttäjiltä saatujen palautteiden pohjalta. Muistan erittäin hyvin Pedihealthin ensimmäisen äitiyspakkaustuotteen, matkavesipullon. Aloitin nimittäin kesätyöntekijänä 1997, jolloin tutustuin ensimmäisen kerran äitiyspakkaukseen. Vuosien varrella olemme toimittaneet lukuisia eri tuotteita: kuumemittaria, kylpylämpömittaria, kynsisaksia, hiusharjaa, kondomeja, naistenkondomia, liukuvoidetta, kestovaippoja, kestoliivinsuojia, hammasharjaa, nännivoidetta ja patjaa.

Äitiyspakkauksen sisällössä näkyy myös vallitsevat trendit mm. kertakäyttövaipat vaihtuivat 2000 -luvulla kestovaippoihin, joita toimitimme muutaman vuoden äitiyspakkaukseen. Ympäristövastuun rinnalle on noussut vahvasti yhteiskuntavastuu. Halutaan varmistaa, että tuotteet valmistetaan kaikkien lakien ja määräysten mukaisesti.   

Joka vuosi odotan innolla uuden äitiyspakkauksen julkaisua. On ihana nähdä millaisiin nuttuihin kyseisen vuoden vauvat puetaan ja millaisia uusia tarvikkeita pakkaus sisältää. Vuoden 2020 äitiyspakkaus esittelyvideo on tehty todella kivalla tavalla. Käykää kurkaamassa: https://youtu.be/lP2wZdJfocY Me toimitamme tähän pakkaukseen Mamilan-nännivoiteen ja vauvan hammasharjan.

Meille on tärkeää, että tarjoamme äitiyspakkaukseen laadukkaita tuotteita. Haluamme olla mukana tuomassa iloa vauvaperheisiin äitiyspakkaustoimittajana!

Iloista ja aurinkoista kesää kaikille!

-Sanna

Kuva: KELA/Veikko Somerpuro