< Takaisin

Uusi kastelulakana valikoimaamme

04.12.2023

Yökastelun hoito hälyttimen avulla perustuu ehdolliseen oppimiseen, jonka tarkoitus on nopeuttaa luonnollista kypsymistä. Ehdollistamishoidon aikana lapsi käyttää nukkuessaan yökasteluhälytintä, joka herättää hänet vahingon sattuessa.

Pitkäaikainen uusiseelantilainen yhteistyökumppanimme Anzacare on kehitellyt uuden tuotteen, jonka toivoisimme saavan uusia käyttäjiä Suomessakin. Toistaiseksi lakanat ommellaan käsityönä, mistä johtuu niiden korkea hinta. Lakanan materiaali on hyvin miellyttävä ja se kestää konepesun. Pienen kokonsa vuoksi kannattaa kastelulakanan päälle laittaa normaali aluslakana, jotta se pysyy paremmin paikallaan. Kastelulakana liitetään pieneen DRI sleeper yökasteluhälyttimeen neppareilla.

Valikoimassamme on ollut kymmenien vuosien ajan ROE -yökasteluhälytin, joka on ollut hyvin suosittu erityisesti neuvoloissa pitkäikäisyytensä vuoksi. ROE -nepparilakanoita on valmistettu Oulussa käsityönä. Nyt kastelulakanoiden valmistus on tullut tiensä päähän lääkinnällisten laitteiden uusista säädöksistä johtuvien kulujen huiman kasvun johdosta. ROE -yökasteluhälytin pysyy toistaiseksi valikoimassamme, mutta lakanoiden sijaan vaihtoehdoksi jää alumiininen kastelualusta, joka asetetaan aluslakanan alle.

Suositut minihälyttimet DRI Sleeper  ja DRI Sleeper Eclipse sekä Wet-Stop säilyvät valikoimassamme ja ovat edelleen myös vuokrattavissa. Lisäksi valikoimassamme on Pjama -yökasteluhälytin, joka yhdistetään kosteudenpitäviin Pjama -shortseihin.

Kaikki valikoimassamme olevat yökasteluhälyttimet löytyvät verkkokaupastamme.

                             Katariina