< Takaisin

Eturauhassyöpä vei erektioni, mitä nyt ?

08.01.2024

Suomessa eturauhassyöpään sairastuu joka vuosi yli 5000 ja kuolee yli 900 miestä. Sairaus on tyypillisesti iäkkäiden, yli 70-vuotiaiden miesten, harvoin alle 50- vuotiaiden miesten sairaus. 

Jos sairaus havaitaan ajoissa, paranemisennuste on hyvä. Potilaista jopa 90 % elää diagnoosin jälkeen vähintään 10 vuotta.

Elämänlaatu ja tyytyväisyys ovat suoraan yhteydessä henkiseen ja fyysiseen toipumiseen. Kuntoutuksen merkitystä eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen ei voi liikaa korostaa. Miehelle seksuaalisuuden säilyminen on yksi merkittävä elämänlaadun mittari.

Monille seksuaalisten toimintojen palautuminen tarkoittaa uudenlaista elämänvaihetta syöpäsairauden kanssa. Toiselle seksuaalisuus voi nyt tuntua vieraalta ja kaukaiselta, kun on juuri käynyt läpi vakavan leikkauksen, kun toiselle seksuaalisuuden takaisin saaminen, edes tyydyttävälle tasolle, on tärkeää. Hyvä, tutkittu tieto ja keskustelu saman kokeneiden tai aiheeseen perehtyneiden ammattilaisten kanssa on avain parempaan elämänlaatuun. Seksuaalisuus merkitsee jokaiselle erilaisia asioita. Erektiosta ja yhdynnästä lämpöön ja läheisyyteen. Kaikki yhtä oikeita, tärkeitä ja yksilöllisiä tarpeita.

Asia aiheuttaa väistämättä ristiriitaisia tunteita. Erektiohermojen ja verisuonten mahdollinen vaurioituminen, peniksen lyheneminen ja kutistuminen leikkauksen myötä aiheuttaa miehelle kriisin: ”Olenko minä enää mies, kun ei minulla seiso?” ”Miten puolisoni suhtautuu minuun?”

Hyviä uutisia! Erektiohäiriöitä voidaan hoitaa. Peniksen paisuvaiskudoksen kutistumista voidaan hoitaa ja ehkäistä lääkkeettömästi. Peniksen kutistumisen aiheuttaa erektioiden ja veren virtauksen vähenemisestä johtuva verisuonten kuihtuminen paisuvaiskudoksessa. Tähän on olemassa apu.

Urologit sanovatkin: ”Kutistumisen ehkäisemiseksi kudokseen on saatava verta säännöllisesti keinolla millä hyvänsä”. Pelkkä lääke ei avaa suonia, kuten mekaaninen alipainepumppu tekee. Lääkinnälliseksi kuntouttamisen apuvälineeksi kehitetty Rapport™-alipainepumppu (erektiopumppu) ehkäisee säännöllisesti käytettynä verisuonia supistavan kuitukudoksen syntymistä. Yhdessä pumpun ja erektiolääkkeen avulla suonet saadaan laajenemaan, jotta verenvirtaus olisi riittävä paisuvaiskudoksessa hyvän erektion saavuttamiseksi.

Rapport™-alipainepumppu (erektiopumppu) on tehokas lääkinnällinen laite erektio-ongelmien hoitoon, jolla voidaan tukea kuntoutumista lääkkeettömästi. Laite on menestynyt erektiopumppujen vertailussa mm. tehokkuutensa, käyttöturvallisuutensa ja sylinterinsä koon vuoksi. 

Antoisaa vuoden jatkoa!

- Anne

Tästä pääset tuotteen sivulle verkkokauppaamme.

Katso video:

https://www.owenmumford.com/en/medical-devices/rapport

Lähde: www.syöpäsäätiö.fi, www.owenmumford.com