< Takaisin

Mahtava, mykistävä, megalomaaninen Medica

20.11.2023

 

 

Medica-messut järjestetään vuosittain Saksan Düsseldorfissa. Messuorganisaation omien sanojen mukaan se on maailman suurin lääketieteen alan tapahtuma. Ja suuri se onkin. Tänä vuonna marraskuun 13.-16. pidettyyn tapahtumaan kokoontui peräti 5372 näytteilleasettajaa ympäri maailmaa. Vierailijoita messuilla oli tänä vuonna 83000, jossa lisäystä viime vuoteen on 2000 henkeä.

Medica järjestetään Düsseldorfissa, Messe Düsseldorfin näyttely- ja messukeskuksessa, jossa on näyttelytilaa 306 000 m2. Messukeskus on perustettu vuonna 1947 ja se käsittää kahdeksantoista isoa tai erittäin isoa messuhallia, jotka ovat kaikki käytössä Medican aikana.

Tänä vuonna Medican seitsemässä hallissa oli erilaisia lääketieteellisiä laitteita ja välineitä, kolme hallia oli täynnä terveydenhuollon kulutustavaraesittelijöitä, kaksi hallia keskittyi laboratorio- ja diagnostiikkavälineisiin ja yhdessä hallissa esiteltiin fysioterapia- ja ortopediatuotteita. Terveydenhuollon ja lääketieteen teknisille sovelluksille oli kaksi omaa hallia ja terveydenhuollon IT-järjestelmille yksi halli. Sanomattakin on selvää, että askelia kertyy, jos haluaa tutustua useamman hallin tarjontaan.

Olemme osallistuneet Medica-messuille usein, lähes joka vuosi aina 1990-luvulta lähtien. Yleensä matkustamme sinne vierailijoina, mutta onpa Pedihealthilla ollut pari kertaa oma osastokin osana Suomen omaa messupaviljonkia.

Medica-tapahtuma on meille pedihealthiläisille hyvä tilaisuus tavata päämiehiämme eli niiden yritysten edustajia, joiden tuotteita tuomme Suomen markkinoille. On hienoa tavata kasvotusten henkilöitä, joiden kanssa on voinut vaihtaa sähköposteja ja asioida vuosikaudet. Hyvin sujuva yhteistyö on tärkeää ja messutapaamiset antavat tilaisuuden tutustua mukaviin ihmisiin eri puolilta maailmaa.

Messumatka on täyttä työtä, jonka valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin. Lippuja ja majoituksia varataan, tapaamisia sovitaan ja mietitään uusia tuotteita tai laitteita, joita mahdollisesti olisi hyvä etsiä valikoimaamme. Tänä vuonna meitä lähti reissuun kaksi henkeä ja messumatka koostui kolmesta messupäivästä sekä kahdesta matkustuspäivästä. Etukäteen sovittuja tapaamisia kokouksineen oli 12 ja sen lisäksi vierailimme useilla muilla osastoilla ja keskustelimme edustajien kanssa. Tapasimme vanhojen tuttujen lisäksi aivan uusia ihmisiä. Keskustelut polveilivat Suomen, suomalaisen terveydenhuollon ja yrityksemme kuulumisista aina ko. tuotteen menekkiin, ominaisuuksiin, toiveisiin, uutuuksiin jne. asti. Mukaan lähti näytteitä, esitteitä, käyntikortteja, pieniä tulijaisia ja paljon tietoa ja uusia ideoita. Askeleita kertyi päivästä riippuen 13000-16500.

Messujen jälkeen työ jatkuu. Sovittuja asioita toteutetaan ja uusia ideoita jalostetaan. Pohdimme yhdessä, olisiko jokin tuote hyvä valikoimaamme ja iloitsemme, jos vihdoin löytyi jotakin, mikä täyttää aukon.

Auf wiedersehen!

-Maikku ja Kata