Näinä aikoina

11.05.2020

Teen töitä kotona. Niinkuin osa työkavereistani ja monet muut. Tämä on ollut normalisoitunut poikkeus jo noin kahden kuukauden ajan.

Etätyöpisteeni ikkunasta näen pihapihlajan. Katseeni harhautuu siihen useamman kerran päivässä. Yläoksan haarukassa on harmaa linnunpönttö, jonka toiveikkaasti ripustin siihen jokunen vuosi sitten. Yksiössä on ollut hiljaista, mitään asuttamiseen liittyvää liikehdintää ei ole näkynyt ja olin jo luopunut toivosta. Mutta, tänään, nostettuani katseen tietokoneen ruudulta, näin sen: uuden naapurin.

Puutteellisilla ornitologian taidoillani arvelin linnun olevan hömötiainen. Aikani tarkkailtuani tulin toisiin ajatuksiin ja sain vahvistusta netistä: sinitiainen. Linnun sukkuloiminen pönttöön ja ulos nosti yleisen alakuloisen ilmapiirin keskelle toiveikkaan ajatuksen: elämä jatkuu, perheitä perustetaan, lapsia (tiaisia) syntyy, puu istutetaan.

Me Pedihealthissä olemme olleet jollakin tavalla aitiopaikalla. Kun toimittaa tavaraa terveydenhuoltoon, vallitseva koronatilanne ei mitenkään voisi jäädä huomiotta. Koronaepidemian hoitoon tarvittavia välineitä tarvitaan edelleen isoja määriä ja kaikkea mahdollista kysytään, myös meiltä. Hankinnat ovat tässä viikkojen kuluessa olleet laajasti otsikoissa. Helsingin Sanomat kirjoitti 23.3. haastattelemiensa lääkäreiden ja hoitajien olevan huolestuneita suojavarusteiden ja muiden tarvikkeiden niukkuudesta. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan tämän hetkinen hankintatilanne, nyt toukokuussa, on huomattavasti parempi kuin muutamia viikkoja sitten. Nenä-suusuojainten tilanne on nyt kohtalainen, suojavisiiritilanne erinomainen, mutta suojavaatteiden tilanne heikko. Työ siis jatkuu ja sen kanssa me ja lukuisat muut yritykset työskentelemme päivittäin.

Kun kevätaurinko paistaa ja sinitiainen valmistautuu pesimään, yritetään pysyä positiivisina. Ja terveinä. Ja kotona.

-Maikku

Sulje